Njega nogu

Stopala, iako često manje vidljiva, su jedan od najvažnijih djelova tijela jer nam omogućuju kretanje. Poznato je da se na stopalima nalaze završeci živčanih vlakana što nam omogućuje osjet. Koža stopala je specifična te je vrlo bitno njegovati ju, kako zbog zdravlja tako i zbog ljepote. U našem salonu nudimo usluge medicinske, kozmetičke i kemijske pedikure.

Medicinska pedikura obuhvaća tretiranje svih zahtjevnijih problema sa stopalima kao što su: kurje oči, urasli nokti, bradavice, natisci, gljivice na noktima i druga medicinsko-estetska stanja nokta i nokatne ploče. Važno je dodati da se sav alat sterilizira u autoklavu nakon svakog klijenta što garantira kiruršku razinu sterilnosti. 

Kozmetička pedikura namjenjena je za manje estetske nedostatke i obuhvaća obradu nokta te lakiranje običnim ili trajnim lakom i obradu kože stopala rašpom.

Kemijska pedikura je vrsta pedikure tijekom koje za uklanjanje mrtvih stanica kože na stopalima koristimo posebne preparate bez uputrebe skalpela, što ju čini pogodnom za dijabetičare. Kontraindikacije za korištenje kemijske pedikure su sklonost alergijama ili bilo kakva oštećenja kože u smislu vidljivih rana, posjekotina ili ogrebotina. 

Nakon bilo kojeg postupka pedikure na zahtjev klijenta nokte lakiramo običnim ili trajnim lakom i obavezno stopala tretiramo hidratantnom kremom i/ili maskom za stopala, ovisno o tipu kože. Koristimo isključivo najkvalitetnije proizvode najboljih brendova poput “OPI” ili ‘Footlogix’ koje možete pronaći ekskluzivno u MIJU. 

Specijalnost našeg salona je protetika nokta poput ‘bs’ špangi koje se koriste kod uraslih noktiju. Postupak je potpuno neinvazivan, bezbolan i skoro neprimjetan, a dugotrajno je rješenje kod uraslih noktiju. Kod noktiju oboljelih od gljivica koristimo posebne polimerizirajuće gelove s antimikotikom kojim ostvarujemo odlične rezultate u liječenju gljivica na noktima. 

Parafinska kupka je prvenstveno namjenjena tretiranju suhe, dehidrirane i zrelije kože te ublažava tegobe sa zglobovima. Kombinacijom pilinga i maske potičemo cirklulaciju i dubinsku hidriramo kožu. Parafin koji koristimo za kupku je toplo ulje na bazi voska sa odličnim termo-terapijskim svojstvima.

Naši stručni pedikeri će Vam nakon tretmana stopala pomoći izabrati i preporučiti proizvode za daljnju njegu kako bi Vam rezultati postignuti na tretmanu trajali duže. 

 
+6