Lasersko uklanjanje dlačica temelji se na korištenju laserske diode koja stvara svjetlost određene valne duljine i koja može prodrijeti do korijena dlačice. Svjetlost se prevodi u toplinu koja uništava matične stanice u korijenu dlake. 

S obzirom na to da laser djeluje na korijen dlake u rastu, potrebno je obaviti više tretmana kroz duži vremenski period, ovisno o području koje se tretira. Prije početka tretmana, dio kože koji želimo tretirati premaže se specijalnim gelom te se laserskom sondom prelazi preko cijelog područja. Osoba može osjetiti lagano bockanje, ali sam tretman nije bolan. Za vrijeme tretmana, dobit ćete zaštitne naočale kako bi zaštitili oči od laserskih zraka. Idealni kandidati za uklanjanje dlaka laserom su osobe sa svijetlom puti i tamnijim dlakama. Tretman laserom jamči preciznost, brzinu i dugotrajne rezultate. Ukoliko se odlučite za laserski tretman, potrebno je najmanje 6 tjedana prije prvog tretmana prestati s drugim tretmanima kože, poput depilacija voskom ili šećernom pastom, zbog toga što isti uklanjaju korijen dlake, a upravo je on cilj laserskog uklanjanja. Također je potrebno izbjegavati i visoke temperature u istom periodu. Uspjeh uklanjanja dlaka laserom ovisi o mjestu tretiranja, količini i vrsti pigmenta u dlaci, valnoj duljini lasera i promjeru zrake te hormonima. U periodu od mjesec dana nakon obavljenog tretmana, dolazi do ispadanja dlačica na mjestu gdje je korišten laser. 

Laser se može koristiti za uklanjanje dlaka s područja lica, prsa, leđa, ruku i nogu, pazuha te intimnih područja tijela.

Alma IPL tretman kapilara

Pucanje kapilara i crvenilo na licu su sve češća pojava, do njih može doći zbog izlaganja ekstreminim temperaturama, korištenjem neodgovarajućih proizvoda ili zbog pretjerane fizičke aktivnosti. Najčešće pucaju kapilare na nogama, a na licu se manifestiraju kao crvenilo područja nosa i obraza. Ovim načinom tretira se samo zdrava koža, a kožu se ne bi trebalo izlagati suncu ili solariju 4 tjedna prije tretmana. Područje kože treba biti očišćeno od krema ili šminke, a postojeće dlake na tom mjestu uklanjaju se pincetom ili voskom. Ukoliko se na području koji će se tretirati nalaze mladeži ili tetovaža, oni će se zaštiti. Za najbolje rezultate potrebno je napraviti 2 do 7 tretmana sa razmakom od 4 tjedna između. Točan broj ovisi o veličini tretirane površine i gustoći i debljini kapilara.

Alma IPL tretman hiperpigmentacija

Hiperpigmentacija ili tzv. staračke pjege su mrlje svijetlo do tamno smeđe boje koje se pojavljuju na licu, rukama i ostalim vidljivim dijelovima tijela koji su pretjerano izloženi suncu ili solariju. Nastaju zbog prekomjerne i poremećene proizvodnje melanina na koži, a jednom kad se pojave tamne mrlje, svako daljnje izlaganje suncu može ih samo pojačati. Koža se ne smije izlagati visokim temperaturama najmanje 4 tjedna prije tretmana niti bilo kakvim proizvodima ili lijekovima koji izazivaju fotoosjetljivost. Nakon tretmana pigmentacija potamni te je za najbolje rezultate potrebno napraviti od 1 do 3 tretmana u razmacima od 4 do 8 tjedana . Najidealnije vrijeme za uklanjanje hiperpigmentacije su jesen i zima, odnosno hladnije doba godine. 

Alma IPL tretman fotopomlađivanja

Fotopomlađivanje je učinkovit i brz način ublažavanja bora i pomlađivanja lica. Idealan je za osobe čija je koža lica izgubila elastičnost i svježinu, te na neagresivan i neinvazivan način žele održati kožu mladolikom i zdravom. Intenzivno pulsirajuće svijetlo nakon osvjetljavanja željenog područja apsorbira se u fibroblaste i pretvara se u toplinsku energiju koja obnavlja elastinska i kolagenska vlakna te aktivira stanice na proizvodnju novog kolagena. Tako dolazi do samopomlađivanja kože iznutra jer novonastali zdravi kolagen zamjenjuje stara i oštećena vlakna te popravlja strukturu i izgled kože. Rezultati se vide nakon prvog tretmana jer koža izgleda svježije te je uklonjeno sivilo i umor. Za dugotrajne rezultate preporučljivo je napraviti 6 tretmana s razmacima između tretmana od 2 tjedna, a tretirati se mogu područje lica, vrata i dekoltea.
IPL ili intenzivna pulsna svjetlost, siguran je i učinkovit način za tretiranje različitih nepravilnosti kože. IPL pruža potpunu bezbrižnost i dugotrajno rješenje bez dlačica, a koža nakon tretmana postaje nježna i glatka bez crvenila i uraslih dlačica. Suvremenom IPL tehnologijom moguće je trajno ukloniti dlačice, kapilare, akne, ožiljke i hiperpigmentacije, a izvrsne rezultate daje i u tretmanima pomlađivanja.

IPL uklanjanje dlačica

Uklanjanje dlačica pomoću intenzivne pulsirajuće svjetlosti naziva se fotoepilacija, a tretman cilja melanin u folikulu dlačice ili hemoglobin u krvi kod svijetlih dlačica. Melanin apsorbira svjetlo koje pretvara u toplinu, uništava korijen dlačice i sprječava novi rast. Same dlačice koje su u fazi rasta, spojene s korijenom, bit će uništene. Dlačice prolaze kroz različite cikluse rasta pa se tretmani trebaju ponavljati više puta. Izmjena faza rasta dlaka ovisi o zoni koju tretiramo, a varira od 3 do 8 tjedana. Ovim se načinom uklanjati mogu dlačice na području brade, nausnica, pazuha te bikini zone.

Tretmani

Kontakt

telefon

Telefon

031 204 030

mail

Email

miju_info@yahoo.com

adresa

Adresa

Ulica Hrvatske Republike 26, Osijek

radno vrijeme

Radno vrijeme

Pon – pet: 07:00 – 21:00